FORMANDS BERETNING 2014

 

Først og fremmest ”velkommen til jer alle” det er dejligt at se, at I så loyalt kommer til  Pakhusets generalforsamling. Også selvom nogle af jer også i går, var mødt op til Kunst Auktionen. Auktionen gik OK,

2014 har endnu en gang været et godt og aktivt år for Pakhuset. Der har været fuld fart på aktiviteterne på alle fronter.

Jeg vil i denne beretning holde mig fra konkrete tal, dem tager Jytte sig af lidt senere.

Om året 2014

Vi skød året i gang med at holde årets generalforsamling den 25. Februar. Og allerede dagen efter 26. februar holdt vi inspirationsmøde for kunstnertræffet. Der var pænt fremmøde og stor kreativitet. Desværre manglede vi lidt flere der ville være med på den administrative side, og det gør vi også i år.

28. februar  holdt vi den første medlemsudstilling med temaet Udsigt.

Den 16 marts havde vi årets Auktion. Auktionen gik OK, det var pænt fremmøde, men den gav alligevel anledning til at vi i bestyrelsen tog en snak om hvordan vi kan gøre auktionen mere levende og interessant. Og det er resulteret i at vi i år har købt lidt anderledes ind, færre men lidt dyrere værker, og vi har gjort meget mere ud af at få pressedækning omkring auktionen, for det skal ikke være nogen hemmelighed at vi gerne ser at flere deltager i den fine aktivitet som Auktionen er.

Der kom også en del nye ansigter til auktionen, heldigvis, men det kniber lidt med bydelysten, den kunne bestemt godt have været bedre, der plejer ikke at ryge så meget på arkiv, som der gjorde i år. Vi har i Bestyrelsen talt en del om hvordan auktionen udvikler sig, og vi er helt klar på at der nok skal noget ”produktudvikling til” hvis I har lyst til det kan vi tage en snak om ønsker og ideer under eventuelt.?
 

Auktionen er en genial opfindelse. Og den fortjener, at vi alle støtter op om den, men det betyder ikke at der ikke godt kan ske fornyelser og forandringer.

Det er et stort arbejde at sørge for indkøb og registrering og udstilling og transport af de mange værker.

Og I der har lagt et kæmpe arbejde i det, fortjener en særlig tak. Ikke mindst indkøbsudvalget og Jytte som bruger virkelig megen tid og mange resurser på at holde styr på hvor værkerne befinder sig, og på hvem der skylder hvad. Og udstillingsudvalgetsom stiller op og tager ned og klarer selve auktionen

Det er jeres indsats der gør det muligt at holde auktionen, som er en livsnerve for Pakhuset.

 

I årets løb har vi haft flere Pakhusudstillinger, dels i Levins Hus og dels i Bryggergaarden.

Vi har haft 2 medlemsudstillinger, en gæsteudstilling med Janni Jensen og gæster, og en med Grafik og flet, og en udstillinger med fotogruppen. Og en udstilling efter Kunstnertræffet.

 

Alle med rigtig god deltagelse, og med fine besøgstal og også med salg fra udstillingerne.

Udstillingsudvalget har på fineste vis fået det hele op at stå, af og til tænker jeg at det må være meget svært, der er i hvert fald mange værker at vælge imellem. Men det lykkes hver gang for jer at få en fin udstilling sat sammen.

 

Ud over disse udstillinger, planlægger Pakhuset også udstillinger for Faaborg Apotek og Det Hvide Pakhus Og vi bliver faktisk jævnligt spurgt, om vi vil hjælpe med andre løbende udstillinger. Det kniber efterhånden lidt med kapaciteten i Bestyrelsen. Så hvis der er nogen her, eller kender I nogen, der har lyst til at styre et eller flere udstillingssteder. Så sig lige til.

 

Der har været portrætaftnerne i Levins hus hver onsdag,– husk, der er altid brug for ny portrætmodeller, så hvis du har lyst til at sidde model en enkelt aften, så kontakt Carsten Groa.

  

Der har også igen i årets løb været Croquis hver tirsdag i Levins Hus, det har Torsten Jensen sørget for, ligesom male week-end på Svanninge Skole. Det er dejligt, at så mange deltager hver gang.

 

15-17 august prøvede vi igen noget nyt, vi havde kursus med Adam Gabriel. Kurset var en succes der var 15 deltagere, som havde en forrygende week-end. Den 17-19 april kommer Adam Gabriel igen, jeg har lige talt med Elna Rosted, som står for arrangementet, og der er to ledige pladser på kurset.

 

Den årlige Kunsttur 24. august, var en rigtig hyggelig og meget spændende oplevelse. Den  gik i år til Kertemindeområdet, Johannes Larsen Museet, Keramiker Helle Fabricius, kunstcenter Solvognen på Langø og maler Henning Severin Pedersen.

Jeg kan varmt anbefale den årlige kunst tur, det er både hyggeligt, at se på meget forskellig kunst, og at snakke med nogen, man måske ikke har haft kontakt med før.

Forslag til interessante steder at besøge, modtages gerne.

 

I September måned var der så for 8.år Kunstnertræf i Faaborg. Kunstnertræffet udvikler og ændre sig hvert år.

Og hvert år kræver det at rigtig mange mennesker, både aktive kunstnere og ikke udøvende Pakhusmedlemmer , for at det skal lykkes, at få så stort et arrangement op at stå.

Det er så dejligt og positivt, at så mange vil være med både under planlægning og udførelse og ikke mindst under afvikling af årets Kunstnertræf.

Vi håber også at det lykkes at skaffe folk nok til det indledende arbejde i år, lige nu kan vi se at der især kommer til at mangle en to tre folk med lidt administrative evner, sig til hvis I selv vil eller hvis I kender nogen der ville være oplagte at spørge.

 

Det bliver alt for omfattende her at nævne alle de aktiviteter der kørte under træffet i 2014. Jeg vil bare sige, at det igen i var en succes, ikke mindst fordi Signe Ryge kom og sendte direkte fjernsyn fra åbningen og Stol På Faaborg projektet. Men uden alle de frivillige projektmagere og hjælpere, ville det ikke kunne lade sig gøre! Vi fik et lille underskud i 2014, men heldigvis havde vi penge i kassen.

 

Vi er så småt i gang med at planlægge et nyt træf i september 2015. Vi har inviteret alle som havde en finger med i spillet til et møde den 25. Marts, og så er der Inspirationsmøde 13. April.

Der vil det vise sig, om vi kan få endnu et træf op at stå. Personligt har jeg meldt ud, at hvis ikke der kan skaffet lidt flere hoveder og hænder til det indledende arbejde, så kan jeg ikke være tovholder, som de foregående år, arbejdsbyrden har været for stor for mig.

Jeg håber inderligt, at rigtig mange møder op til møderne, for på den måde at støtte om om en nyt godt kunstnertræf.

 

Jeg vil opfordre jer alle til at følge Kunstnertræffet på hjemmesiden og på Facebook hvor der sker noget hele tiden på Kunstnertræf i Faaborg 2013.

 

Nu er vi så kommet til Oktober måned. Og Faaborg Musik Festival. I år må jeg sige at de i den grad tog fusen på mig. Jeg blev udnævnt til Årets Faaborggenser. Det kom meget uventet, og jeg blev selvfølgelig både rørt og glad for den fine titel – men – også lidt flov over at blive trukket frem og udnævnt, når jeg udmærket ved at det er på grund af Pakhuset og Kunstnertræffet det skete, det var lidt ”lånte fjer” for i virkeligheden er det jo alle os/jer der hver især yder en indsats der skulle have haft titlen. Nu blev det så mig, fordi jeg er Formand, men I skal vide, at jeg er meget opmærksom på, at det er en titel, som vi har været fælles om at skabe.

 

Udover disse Highlights, har der så også været rigtig mange møder med Pakhus Kasketterne på. Ca. hver anden måned har bestyrelsen holdt møde.

I Kunstnertræf regi har jeg og mange andre deltaget i rigtig, mange mødet i årets løb.

Jeg har ikke holdt tal på møderne, men mere end 15 møder med de forskellige projekter og grupper, er det i hvert fald blevet til for mit vedkommende. Og da det jo er selvkørende projektgrupper, så er det mange flere kontakter og møder der i realiteten skal til, for at få tingene ført ud i livet.

 

Jytte har trofast og aktivt holdt os alle orienteret om hvad der sker både i foreningen og for medlemmerne, jeg ved at alle sætter stor pris på din mailservice Jytte.

Vi har i bestyrelsen besluttet at kun arrangementer hvor Pakhusmedlemmer er involveret kan komme på maillisten. Det blev lige rigeligt uden den regel.

 

Så der har været en hel del arbejde ved Pc’erne rundt i de små hjem, for at holde styr på det hele og sørge for nyhedsformidling og information.

 

Jeg synes, det er vigtigt at sige her, at Pakhuset og Kunstnertræffet kun består, fordi vi er så mange til at løfte hver sin lille del at opgaven.

 

Til slut vil jeg minde om, at Pakhuset har en hjemmeside www.kunstforeningen.dk

Og kunstnertræffet har både en hjemmeside www.kunstnertraef.dk og en Facebookside: kunstnertræf Faaborg 2015

Alle tre sider er afhængige af, at der bliver tilføjet nyheder og spændende informationer.

Så brug siderne, og kom med materiale til dem. Hjemmesiderne bliver løbende udviklet og passet af Marius Jensen, og de er virkelig både spændende og informative at følge.

 

Kunstforeningen Pakhuset er en meget levende og aktiv forening, og som I nok har kunnet høre af det foregående, så har hele bestyrelsen, indkøbsudvalg, udstillingsudvalg og webmaster, og alle jer aktive i Træffet haft nok at se til i årets løb.

Men jeg håber, at I alle er friske på at fortsætte arbejdet for at få del i alt det Positive der sker i Pakhusregi.

For det der er det allerbedste ved pakhuset, og det der gør det hele værd at arbejde med, er det vi sammen skaber kreative resultater og udveksler ideer, og ikke mindst de folk vi gør det sammen med.

 

Tak for samarbejdet til jer alle, siger jeg på egne og på bestyrelsens vegne.

Lisbeth 16. Marts 2015